top of page

Sport revalidatie

Maak een afspraak bij Iwan of Melissa

02 720 55 20

Orthopedische revalidatie

Maak een afspraak bij Iwan of Melissa

02 720 55 20

Blessures of overbelastingsletsels opgelopen tijdens sportactiviteiten worden grondig onderzocht en behandeld. Hierbij staat het bevorderen van het genezingsproces centraal zodat er snel kan worden overgegaan naar een actief oefenschema. Dit is van groot belang om de terugkeer naar de sport zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Na een operatie aan knie, elleboog, heup, schouder,… is het belangrijk om de normale bewegingsvrijheid van het gewricht na te streven en spierkracht te herstellen. Dit gebeurt aan de hand van mobilisaties van het geopereerde gewricht en specifieke tonificatie-oefeningen.

Manuele therapie

Maak een afspraak bij Iwan of Melissa

02 720 55 20

Blessure preventie

Maak een afspraak bij Iwan of Melissa

02 720 55 20

Bij manuele therapie worden lokale problemen of blokkades in het bewegingsstelsel opgespoord en aangepakt. Dit gebeurt aan de hand van een intake gesprek en een uitgebreid manueel onderzoek. Op basis hiervan worden de meest gepaste manuele technieken gekozen om tot een geschikte oplossing te komen. Ook wordt er een doelgericht schema opgesteld om de verzwakte spierketens op te trainen.

We gaan op zoek naar verzwakte en kwetsbare spierketens. Het doel hiervan is om blessures in de toekomst te vermijden of aanhoudende klachten op te lossen. Op basis van de bevindingen uit het klinisch onderzoek wordt er een trainingsschema opgesteld dat u zowel in de praktijk als thuis dient op te volgen.

Dry needling

Maak een afspraak bij Iwan

02 720 55 20

Neuro-

motorische revalidatie

Maak een afspraak bij Iwan of Ellen

02 720 55 20

Dry needling is een efficiënte techniek bij de behandeling van pijn die ontstaat door aanwezige actieve triggerpoints. Dit zijn lokale verhardingen/verkrampingen in een spier die zowel lokale als uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Aan de hand van zeer dunne naalden worden deze punten aangeprikt waardoor ze kunnen loskomen en de spier kan ontspannen.

Bij neurologische aandoeningen als MS, NAH, CVA,... is vaak een intensieve en langdurige revalidatie noodzakelijk om het neuromotorisch functioneren te herstellen in de mate van het mogelijke en de mogelijkheden van het neuromotorische systeem zo goed mogelijk te behouden.

Perinatale kinesitherapie

Maak een afspraak bij Katrijn

0478 84 25 98

Voedings-

begeleiding

Maak een afspraak bij Iwan

02 720 55 20

Mama's (en hun partner) worden begeleid

  • Tijdens de zwangerschap: bewust worden en verstevigen van de bekkenbodem, advies rond houding en beweging, houdingen aanleren voor de arbeid, aanleren correcte perstechniek, massage door partner, optimaliseren van de positie van de foetus.

  • Na de zwangerschap: verstevigen van de bekkenbodem, heropbouw van spierkracht, advies rond houding en beweging, voorbereiden op sporthervatting.

Om jouw lichaam in topvorm te krijgen, volstaat het niet om enkel een beetje aan sport te doen of een strikt dieet te volgen. Het is een combinatie van de juiste voeding en lichaamsbeweging die er voor zorgt dat jij jouw lichaam 'in shape' krijgt. In ons 4 weken durende voedingstraject leggen we je uit wat een gezonde voeding inhoudt, leren we wat realistische doelstellingen zijn en stellen we een voedingsschema op, op maat van wat jouw lichaam nodig heeft. Ook krijg je een oefenschema en kom je wekelijks trainen onder begeleiding in onze praktijk.

Kaakproblemen

Maak een afspraak bij Katrijn

0478 84 25 98

 

Bij kaakproblemen of temporomandibulaire aandoeningen (TMD) gaan we eerst op zoek naar de oorzaak: is de pijn discus- of spiergerelateerd of eerder degeneratief van aard? Op basis van onderzoeken wordt een behandelplan opgesteld en worden gerichte oefeningen gegeven. We geven vooral ook tips en tricks mee voor het dagelijks leven: wat mag en kan je doen en wat is beter te vermijden. 

bottom of page