Volwassenen

Sportrevalidatie

Blessures of overbelastingsletsels opgelopen tijdens sportactiviteiten worden grondig onderzocht en behandeld. Hierbij staat het bevorderen van het genezingsproces centraal zodat er snel kan worden overgegaan naar een actief oefenschema. Dit is van groot belang om de terugkeer naar de sport zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Orthopedische revalidatie

Na een operatie aan knie, elleboog, heup, schouder,… is het belangrijk om de normale bewegingsvrijheid van het gewricht na te streven en spierkracht te herstellen. Dit gebeurt aan de hand van mobilisaties van het geopereerde gewricht en specifieke tonificatie-oefeningen.

Manuele therapie

Tijdens mijn opleiding osteopathie leerde ik om lokale problemen/blokkages in het bewegingsstelsel op te sporen en op te lossen. Dit gebeurt aan de hand van een intake gesprek en een uitgebreid manueel onderzoek. Op basis hiervan worden de meest gepaste manuele technieken gekozen om tot een geschikte oplossing te komen. Ook wordt er een doelgericht schema opgesteld om de verzwakte spierketens op te trainen.

Blessure preventie

Aan de hand van een objectieve screeningstool, “The performance matrix”, worden zwakke spierketens in het lichaam opgespoord. Het doel hiervan is om blessures in de toekomst te vermijden of aanhoudende klachten op te lossen. Aan de hand van de resultaten wordt er een trainingsschema opgesteld dat u zowel in de praktijk als thuis dient op te volgen.

Dry needling

Dry needling is een efficiënte techniek bij de behandeling van pijn die ontstaat door aanwezige actieve triggerpoints. Dit zijn lokale verhardingen/verkrampingen in een spier die zowel lokale als uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Aan de hand van zeer dunne naalden worden deze punten aangeprikt waardoor ze kunnen loskomen en de spier kan ontspannen.